Sampai Jumpa Jakarta!

Het is voorbij, klaar, afgelopen!
Het is een gek idee, dat het nu hier ophoudt. Dat we niet meer terugkomen in dit appartementje en dit niet meer ons thuis zal zijn. Vorige week hebben we afscheid genomen van iedereen en hebben we een hele leuke laatste dag gehad op school. We hebben ontzettend lieve reacties gehad van ouders en kinderen die ons gaan missen en het is fantastisch om te merken hoeveel dankbaarheid er naar ons getoont is. Wij zijn zelf ook heel dankbaar, voor de geweldige tijd die we hier hebben gehad! Ik zal mijn tijd hier geen seconde gaan vergeten.

Uiteindelijk vond ik het afscheid nemen ook wat zwaarder dan ik had gedacht. Bijna iedere dag hebben we doorgebracht met onze vrienden hier, en het is gek dat we nu niet meer samen kunnen eten of na school een drankje kunnen gaan doen. We hebben samen een hele bijzondere tijd doorgemaakt en we zaten in hetzelfde schuitje als ‘expats in Indonesië’. Ik ben blij dat we zoveel steun aan elkaar hebben gehad. Soms is het gewoon nodig om met anderen te kunnen spuien bij elkaar of om te roddelen en te grappen. Er is een mooie band ontstaan en ik twijfel er niet aan, dat we elkaar uiteindelijk weer zullen zien!

Onze laatste paar dagen hier in Jakarta hebben we in alle rust door kunnen brengen. Op ons gemakje alles opruimen, spullen weggooien, wat laatste boodschappen halen, nog een keer naar de bioscoop nu het nog kan en uiteindelijk onze koffers inpakken. Dat laatste bleek ook wat lastiger dan verwacht, want we moeten onze allerlaatste spullen nu wel 6 weken op reis meeslepen! Niet alles kon meer mee, maar na heel wat gepuzzel is het gelukt.

En nu staan we op het vliegveld met ons hele hebben en houwen, klaar om weg te gaan. De drukke stad Jakarta gaan we nu achter ons laten en het voelt anders om te vertrekken, dan toen we weg gingen vanuit Nederland, want dit is nu ‘voorgoed’. Toch voelt het tegelijkertijd ook als een soort opluchting, want ik ben echt klaar om terug naar huis te komen nu. Bovendien hebben we nu een prachtige reis voor de boeg en kan ik niet wachten om voet te zetten in Japan en Nieuw-Zeeland!
Maar ach, een beetje sip zijn hoort er nu eenmaal bij. Dit hoofdstuk in Indonesië is nu definitief afgesloten.

Dus: sampai jumpa Indonesië, tot ziens!


7 reacties op ‘Sampai Jumpa Jakarta!

  1. Een hele mooie reis met vele mooie ervaringen in Japan en Nieuw Zeeland toegewenst! Wat een schat aan ‘belevenissen en ervaringen’ nemen jullie straks mee naar Nederland. We kijken er zó enorm uit naar jullie weer te zien en vooral weer even vast te houden en naar al jullie verhalen te luisteren. Maar voor nu nog even….Geniet van alles wat jullie nu (gaan) doen en zorg goed voor elkaar!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s