Het aftellen is begonnen!

Tja, aan alles komt een einde…
En zo ook aan onze tijd hier in Jakarta. Twee volle, fantastische en indrukwekkende jaren hebben we in Indonesië doorgebracht en ik heb van iedere minuut hier genoten. Het begin was zwaar en ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe we hier aankwamen. Onze eerste maaltijd smaakte voor geen meter (ik had geen idee wat ik had besteld) en ik vergeet nooit meer hoe verdrietig ik me voelde toen Maarten naar zijn werk ging en ik alleen achter bleef in een vreemd appartement. Ook de cultuurshock was aardig groot en het was absoluut wennen om hier te wonen met alle vreemde Indonesische taferelen hier.

eerste maaltijd in jakarta
Onze allereerste maaltijd in Jakarta, net aangekomen in de stad.

Maar we hebben doorgezet en onze tijd hier heeft ons zo ontzettend veel gebracht. We zijn toch heel wat wijzer geworden in deze twee jaar door de levenservaring die we hier hebben opgedaan. We zijn sterker geworden door de moeilijke momenten die we moesten doormaken. We zijn rijker geworden door alle avonturen die we hebben beleefd en alle prachtige reizen die we hebben gemaakt de afgelopen tijd, die neemt niemand ons meer af!

Uiteindelijk is de tijd, zoals verwacht, inderdaad voorbij gevlogen en we hebben nu nog maar een maandje of twee te gaan voordat we hier weer voorgoed vertrekken. Op 29 mei is de laatste werkdag op school en het is een bizar idee dat de 2 jaar hier dan voorbij zullen zijn. Het is vreemd om straks weg te gaan en het zal niet makkelijk zijn. We hebben hier een fantastisch leven opgebouwd en het zal moeilijk worden om dit weer achter te laten, omdat er zoveel moois is waar we nu weer afscheid van moeten gaan nemen. Met name de bijzondere vriendschappen die we hier op hebben gedaan, al vermoed ik dat het contact zeker niet verbroken zal worden en er juist een hoop extra reizen in de toekomst gepland worden naar daar waar onze internationale vrienden zich bevinden!

Maar ons verblijf hier in Indonesië zit er straks toch echt weer op. Het aftellen is nu écht begonnen, hoewel deze komende tijd nog super tof gaat worden met weer heel veel bezoek uit Nederland en overvolle weekenden met leuke plannen. Ik blijf het bijzonder vinden dat we ons leven hier met zoveel mensen uit Nederland kunnen delen, zelfs al is het nog op het allerlaatste moment.
Daarmee zal de komende tijd voor ons ook een stuk sneller gaan, dus voor we het weten is het echt zover! We zullen onze tijd hier afsluiten met een knallende ‘laatste’ reis naar Japan en Nieuw-Zeeland, waar we heel erg naar uitkijken. Voor nu, zal er een tijd komen van afronden, afsluiten, gedag zeggen en ons voorbereiden op een (voorlopige) terugkomst naar Nederland. We verwachten begin juli te landen in ons platte landje waar we iedereen weer kunnen omhelzen!

En wie weet hoe lang we in Nederland gaan blijven. Voor nu is het ons doel is om uiteindelijk nog ergens anders in Europa aan de slag te gaan als die kans zich voordoet, maar tot die tijd is het fijn om weer even thuis te kunnen ‘aarden’. Even weer lekker Hollands. Omringt zijn door mijn vertrouwde familie en vrienden. Even weer lekker ‘gewoon’ doen.20190212_191746


7 reacties op ‘Het aftellen is begonnen!

 1. Hoi Lieverd van me. Ja het aftellen is begonnen en dat geldt voor ons niet minder. Nog een paar maanden lekker genieten van Indonesië, de knaller Japan en Nieuw Zeeland en daarna inderdaad terug in dit platte landje en ach, wie weet wat de toekomst gaat brengen 🙂
  Ennuh…, voor komend weekend en week een hele fijne vakantie op de Komodo eilanden.

  Dikke kussen, papa.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lievers,wat zou ik jullie toch graag om helzen en knuffelenJe hebt daar inderdaad een fantastische tijd gehad.dat nemen ze jullie nooit meer af.heel wat levens ervaring opgedaan.maar nu wordt het echttijd om naar huis te komen.maar geniet nog maar volop van de laatste maanden daar.doe voor zichtig.ik denk vreselijk veel aan jullie,dat weet je wel he.heel,heel veel liefs,en doe kalmaan hoor.
  Kussen,Peloks en weet ik wat nog meer ,van ons,Opa en Oma

  Geliked door 1 persoon

 3. Weer een heerlijk verhaal!
  Zo fijn dat je deze blog hebt bijgehouden. Je kunt er een boek van maken!!! Wat een geweldige ervaringen hebben jullie toch opgedaan.

  MAAR KOM NU MAAR WEER NAAR HUIS!!!!!
  💋💋💋💋

  Geliked door 1 persoon

 4. Lieve Loes en Maarten. Wederom zo genoten van jouw blog Loes. Wat een geweldig mooie tijd hebben èn maken jullie ervan daar! Regelmatig vragen mensen mij of ik het niet moeilijk vind dat jullie zo ver weg zitten. Natuurlijk mis ik jullie. En op sommige momenten nòg meer …
  Maar vind het verder alleen maar geweldig hoe jullie zó genieten en er het maximale uit jullie verblijf daar halen. Wat een supermooie tijd maken jullie ervan met al die mooie belevenissen en reizen in Java en andere (ei)landen in de buurt!
  Jullie laten ons daar echt van meegenieten via onder andere deze blog.
  Voel jullie dan, ondanks de vele kilometers afstand, altijd dichtbij! Maar zal heel blij zijn jullie straks weer echt vast te kunnen houden en te voelen.
  Blijf nog even genieten daar lieverds,
  Xxx mama/Nicoline

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s