Het aftellen is begonnen!

Tja, aan alles komt een einde…
En zo ook aan onze tijd hier in Jakarta. Twee volle, fantastische en indrukwekkende jaren hebben we in Indonesië doorgebracht en ik heb van iedere minuut hier genoten. Het begin was zwaar en ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren hoe we hier aankwamen. Onze eerste maaltijd smaakte voor geen meter (ik had geen idee wat ik had besteld) en ik vergeet nooit meer hoe verdrietig ik me voelde toen Maarten naar zijn werk ging en ik alleen achter bleef in een vreemd appartement. Ook de cultuurshock was aardig groot en het was absoluut wennen om hier te wonen met alle vreemde Indonesische taferelen hier.

eerste maaltijd in jakarta
Onze allereerste maaltijd in Jakarta, net aangekomen in de stad.

Maar we hebben doorgezet en onze tijd hier heeft ons zo ontzettend veel gebracht. We zijn toch heel wat wijzer geworden in deze twee jaar door de levenservaring die we hier hebben opgedaan. We zijn sterker geworden door de moeilijke momenten die we moesten doormaken. We zijn rijker geworden door alle avonturen die we hebben beleefd en alle prachtige reizen die we hebben gemaakt de afgelopen tijd, die neemt niemand ons meer af!

Uiteindelijk is de tijd, zoals verwacht, inderdaad voorbij gevlogen en we hebben nu nog maar een maandje of twee te gaan voordat we hier weer voorgoed vertrekken. Op 29 mei is de laatste werkdag op school en het is een bizar idee dat de 2 jaar hier dan voorbij zullen zijn. Het is vreemd om straks weg te gaan en het zal niet makkelijk zijn. We hebben hier een fantastisch leven opgebouwd en het zal moeilijk worden om dit weer achter te laten, omdat er zoveel moois is waar we nu weer afscheid van moeten gaan nemen. Met name de bijzondere vriendschappen die we hier op hebben gedaan, al vermoed ik dat het contact zeker niet verbroken zal worden en er juist een hoop extra reizen in de toekomst gepland worden naar daar waar onze internationale vrienden zich bevinden!

Maar ons verblijf hier in Indonesië zit er straks toch echt weer op. Het aftellen is nu écht begonnen, hoewel deze komende tijd nog super tof gaat worden met weer heel veel bezoek uit Nederland en overvolle weekenden met leuke plannen. Ik blijf het bijzonder vinden dat we ons leven hier met zoveel mensen uit Nederland kunnen delen, zelfs al is het nog op het allerlaatste moment.
Daarmee zal de komende tijd voor ons ook een stuk sneller gaan, dus voor we het weten is het echt zover! We zullen onze tijd hier afsluiten met een knallende ‘laatste’ reis naar Japan en Nieuw-Zeeland, waar we heel erg naar uitkijken. Voor nu, zal er een tijd komen van afronden, afsluiten, gedag zeggen en ons voorbereiden op een (voorlopige) terugkomst naar Nederland. We verwachten begin juli te landen in ons platte landje waar we iedereen weer kunnen omhelzen!

En wie weet hoe lang we in Nederland gaan blijven. Voor nu is het ons doel is om uiteindelijk nog ergens anders in Europa aan de slag te gaan als die kans zich voordoet, maar tot die tijd is het fijn om weer even thuis te kunnen ‘aarden’. Even weer lekker Hollands. Omringt zijn door mijn vertrouwde familie en vrienden. Even weer lekker ‘gewoon’ doen.20190212_191746


7 reacties op ‘Het aftellen is begonnen!

  1. Lieve Loes en Maarten, dankjewel voor jullie mooie verhalen, het was super leuk om ze te lezen. En 2 jaar zijn idd achteraf snel gegaan, maar jullie hebben ook zo ontzettend veel reizen en avonturen beleefd, en heerlijk genoten van alles en iedereen. Nog hele fijne maanden en heel veel plezier in Japan en Nieuw-Zeeland 🙂
    Liefs arthur en andrea

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s