Back in Jakarta

Inmiddels zijn we alweer ruim twee maanden ‘terug’ in Jakarta en vliegt de tijd. De gemixte gevoelens van heimwee, frustratie en zinloosheid zijn weer volledig gezakt en de agenda zit gelukkig weer bomvol leuke plannen en bezigheden! Toch kan ik je verzekeren dat het echt wel weer even wennen was om hier te zijn, na Nederland te hebben bezocht en zo lang weg te zijn geweest.

De eerste weken terug in Jakarta had ik eigenlijk even geen idee meer waarom ik het ook alweer een goed idee vond om naar Jakarta te emigreren. Het was ontzettend frustrerend en moeilijk om weer hier te zijn met alle ‘typisch Indonesische’ dingen, de chaos en de drukte. Helemaal na zo’n heerlijke tijd in Nederland en Thailand. Mijn geduld werd weer flink op de proef gesteld en alle indrukken van deze stad maakten me moe en rusteloos. Ik ergerde me aan alles en ik miste iedereen uit Nederland. Nee, de eerste weken terug in Indonesië waren niet makkelijk voor mij en ik heb echt even flink last gehad van heimwee.

Maar het is hier vreemd en vertrouwd tegelijkertijd.20180907_160051Want gelukkig was dit negatieve gevoel maar tijdelijk. Ik besef me nu, dat het tegelijkertijd ook fijn is om weer in het dagelijkse, Indonesische ritme te zijn en me te storten op ons leventje hier. Want toch, is het ook hier vertrouwd. De sfeer, de geuren, het gevoel en zelfs het klimaat. Ondanks mijn heimwee, voelde het hier wel écht als thuis komen. Hoe fantastisch is het om je standaard café in de buurt binnen te lopen en vervolgens hartelijk en lachend te worden omhelst door de leden van de band die er wekelijks speelt? Of dat de guards bij de ingang je met al het enthousiasme van de wereld, vrolijk toezwaaien en met alle plezier een taxi voor je regelen? Daarbij viel het me meteen weer op hoeveel lachende mensen er op straat lopen. Bovendien is het ook fijn om onze vrienden van hier weer te zien en alle verhalen te delen.

Nu, twee maanden later, vind ik het heerlijk om mezelf weer te laten meesleuren in het ritme van de school, de vakanties, leuke uitstapjes en mooie momenten. Er is genoeg te doen en ik vermaak me weer volop met werken, fitnessen, zwemmen, schilderen, lekker eten koken, allerlei leuke uitstapjes en weekendjes weg naar bijvoorbeeld Pulau Pelangi:

 


Nee, nee, mij hoor je absoluut niet (meer) klagen!

Daarnaast zijn er momenteel – en de komende paar weken – heel wat mensen uit Nederland hier in Indonesië te vinden, dus dat zorgt ervoor dat ik niet te veel mensen hoef te missen! De drukte van dit ‘hoogseizoen’ geeft me volop energie en ik ben voorlopig wel zoet met alle geplande activiteiten.

We zijn allebei weer helemaal gesetteld hier in ‘ons’ Jakarta en dat is fijn. Ook met Maarten gaat het ontzettend goed en we genieten weer met volle teugen van onze tijd hier. Ten slotte moeten we ook eens gaan nadenken over hoe we de rest van onze tijd gaan invullen, want ook dit jaar gaan we er weer alles uit halen wat erin zit hier in Indonesië!

20180903_185948.jpg


4 reacties op ‘Back in Jakarta

 1. Heerlijk meid
  Ook heel fijn voor ons dat we in het echt weten hoe jullie leven en werken.
  Jullie hebben het samen erg goed en dat is fijn voor ons om te weten. We hebben het nu met eigen ogen gezien en meebeleefd
  En op volgend weekend verheugen wij ons nu al.
  Liefs en dikke kus mama

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Loes,
  Het eerste deel van deze blog was wel ff lastig om te lezen.
  Maar gelukkig was de altijd positieve, enthousiaste Loes er nog.
  Tis ook niet zo vreemd dat de omschakeling, na weken weg te zijn geweest, niet gemakkelijk was. Super dat je je herpakt hebt en weer volop geniet van jullie avontuur.
  Ook heel fijn dat papa & mama inmiddels bij jullie zijn geweest en een inkijkje hebben gekregen in jullie leven in Jakarta. Dat heeft je vast ook een boost gegeven.
  Ga lekker verder met volop genieten van alles!!
  Liefs ❤️ en dikke 💋💋💋 ook voor Maarten!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s