Een regendansje in Krabi

Nu zijn we aangebroken bij het laatste deel van mijn reeks over de vakantie in Thailand: Krabi. Ondanks het weer – het regenseizoen was net begonnen – hebben we een toffe tijd gehad hier in dit gebied.

We vliegen van Chiang Mai naar Krabi, maar tijdens de overstap in Bangkok moeten we onverwachts een flinke afstand hollen over het vliegveld met een stewardess op hakjes omdat onze vlucht vertraging had en we toch nog nét in het volgende vliegtuig konden stappen. Een hilarische situatie, maar helaas kon onze bagage het niet halen (dat werd netjes de volgende dag bezorgd).

20180706_171849
Haasten en rennen over het vliegveld!

We hadden van andere reizigers gehoord dat het weer hier in Krabi op dit moment in juli erg slecht is, maar we moesten er het beste van maken omdat de boeking niet meer geannuleerd kon worden. Tijdens onze laatste paar dagen wilden we onszelf wat extra luxe gunnen en daarom zaten we in een prachtig resort in Krabi, vlakbij een natuurpark.

Verlaten strand en spectaculair uitzicht
Terwijl onze bagage naar ons onderweg was, zijn wij de eerste dag in Krabi op ons gemakje gaan wandelen in de omgeving. We komen zo goed als niemand tegen onderweg en het strand ligt er verlaten bij. De meeste toeristen hier in Thailand hebben hun huiswerk waarschijnlijk beter gedaan dan wij en zijn naar de andere kant van het land gaan zitten… haha!

 

Maar na een dagje niets doen, moet er natuurlijk ook actief worden gedaan. Vanuit ons resort kunnen we regelrecht het natuurpark in lopen en we maken een fantastische wandeling naar de top! De route loopt steil omhoog en we doen er zo’n twee uur over om boven te komen. 

Er is een spectaculair uitzicht vanaf de grove rotsen op de top, waarbij de steile afgrond alarmerend onder ons aanwezig is. Ik zie de hoge, steile bergen die willekeurig, recht uit de grond lijken te zijn gestampt en het maakt dit aanzicht nog mooier dan dat het al is.Blog Krabi31

Moesson
Na heel veel geluk te hebben gehad met het weer, slaat de regen uiteindelijk toch flink toe hier in Krabi. Een aantal dagen hebben we last van flinke regen en daar moeten we mee dealen. Opgesloten zitten in het resort is niets voor ons, dus wat doe je dan? Een scooter huren en door de regen naar Krabi Town rijden natuurlijk!20180709_165052Ik zie het in eerste instantie niet zitten – op de scooter rijden in de stromende regen staat niet hoog op mijn lijstje van veilig vervoer – maar het is toch wel fijn om even erop uit te zijn en uiteindelijk hebben we aardig wat lol in de regen. We drinken goede koffie en wandelen in een klein uurtje op en neer naar een mini-bos van mangrove bomen. 

Verder was er het plan om een boottocht te gaan maken, maar eenmaal op de startlocatie, wordt de tocht alsnog afgelast omdat het niet veilig is op zee. Ik baal ervan dat we de mooie Phi Phi eilanden nu niet kunnen bewonderen en niet kunnen duiken, want dat is toch wel een van de redenen waarom we hier zijn. Ik moet me erbij neerleggen dat de moesson hier is begonnen en ons de resterende dagen van deze vakantie zal limiteren.
Dus tja, we keren maar terug naar ons resort en ik zie dat de donkere wolken eigenlijk ook wel wat mysterieus hebben, zo hangend boven de woeste zee en rotsige eilanden. Het is mistig, maar redelijk droog en de temperatuur is alsnog aangenaam. Ik besluit om er dan maar iets leuks van te maken en we lachen tijdens het maken van foto’s in onze regenpakken. Tijd voor een regendansje!

Krabitown
De laatste twee dagen brengen we door in Krabitown. De regen is voor nu weer verdreven en we bezoeken de Tiger Cave Temple. Daarvoor moeten we wel 1237 trappen op, maar eenmaal uitgeput bovenaan is er weer een mooi uitzicht om te bewonderen. De monniken hier lopen deze trappen naar de tempel met enige regelmaat op en neer en ik heb respect voor hun conditie.Blog Krabi37

Diezelfde middag maken we ook een leuke boottocht naar een kleine grot waar we wat kunnen klimmen en vrij rond mogen lopen.

Vervolgens bezoeken we een dorpje waar de huizen op hoge palen zijn gebouwd – wat er met het lage water behoorlijk instabiel uit ziet – en we kunnen er lekker wat eten. Het is jammer dat we niet meer de tijd hebben om het eiland uitgebreid te verkennen, maar het was een ontzettend leuke daginvulling.


En dan… is het weer tijd voor de terugreis. 
Thailand was echt een fantastische ervaring en het land heeft nog zo veel meer te bieden. Twee weken waren eigenlijk tekort en ik denk dat ik er zeker van kan zijn dat we ooit nog eens terugkeren naar dit land!

Ik hoop dat ik een mooi beeld heb kunnen scheppen van Thailand en dat deze reeks van blogs is bevallen! 🙂

Blog Krabi18


7 reacties op ‘Een regendansje in Krabi

  1. We waren even,samen met jullie, in het prachtige Thailand. Hebben genoten van het mooie verslag van je en de foto’s. Fijn dat jullie samen zo kunnen genieten..Dat is de kunst van het LEVEN dat we hebben gekregen. Veel succces en geluk samen.
    Rien en Mieke

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s