Scooter ritjes door Chiang Mai & Pai

Chiang Mai is bij deze één van mijn lievelingssteden!
Deze stad is zo veelzijdig met een fantastische sfeer en je kunt je hier maandenlang vermaken als je wilt. Wij hebben in zes dagen tijd al een hoop beleefd, dus hopelijk lees je mijn verhalen over Chiang Mai hier met plezier.

Vanaf het station lopen we door Chiang Mai naar het hotel, met onze backpacks op de rug. We wijzen taxi’s vriendelijk af en ik laat deze nieuwe stad even op me inwerken. Chiang Mai heeft een relaxte sfeer en is ontzettend rustig, veilig en toegankelijk. Ik vind het nu al heerlijk om hier te zijn! We verkennen de stad op ons gemakje en in de avond bezoeken we de populaire night market.

Hike
De volgende dag maken we een hike door het Doi Khun Tan National Park. Ik bewonder de prachtige uitzichten en heldergroene, glooiende bergen. De route loopt door traditionele dorpjes en langs wat watervallen. Het is een gemakkelijke wandeling, maar door verschillende gebieden die we passeren, is het alsnog ontzettend leuk om zoveel van de omgeving te zien. Blog Chiang Mai12

20180701_123608Onze gids vertelt van alles over de dieren en de natuur. Onderweg komen we allerlei dieren tegen en verschillende typen bomen en planten met fruitsoorten die we mogen proberen. Heel bijzonder om te merken hoe alles hier in de natuur vrij te krijgen is. Ik geniet ondertussen van al het groen en de vreemde geluiden om me heen. Een bepaalde krekel hier maakt een vreemd, loeihard en soort synthetisch geluid. De krekels reageren op elkaar en beginnen dan tegelijkertijd te “roepen” waardoor het uiteindelijk klinkt alsof er een hard brandalarm lijkt af te gaan.

Corrupte politie en 762 bochten
Omdat we er zoveel goede verhalen over hadden gehoord, konden we de kans niet laten schieten om een avontuurlijke tocht naar Pai te beginnen, op de scooter!
Nadat we zo’n 10 minuten onderweg zijn, worden we al aangehouden door de politie: controle. Het was ons bekend dat de politie corrupt was en we dachten goed voorbereid te zijn met onze internationale rijbewijzen, maar helaas was ‘de stempel verkeerd’ en moest er alsnog iets betaald worden… balen voor ons dus. Voor degenen die nog van plan zijn om met de scooter door Thailand te reizen: let op voor corrupte politie!20180702_123455Nadat het gedoe met de politie was afgehandeld, was het gelukkig zover: de weg naar Pai begon. De route 1095 naar Pai heeft waanzinnig veel bochten – 762 in totaal maar liefst! – en is best berucht als ‘gevaarlijk’ en blijkbaar bestemd voor de waaghalzen onder ons. Ik was daardoor best huiverig in het begin (ik was bang dat de route niet makkelijk zou zijn en uuuuuren zou gaan duren) maar het bleek achteraf allemaal reuze mee te vallen! De route was eigenlijk erg rustig en de weg was netjes onderhouden waardoor het heel ontspannen rijden was. Daarnaast hadden we ook groot geluk met het weer, want ondanks het regenseizoen was er grotendeels zon tijdens de scooter rit.20180702_125831

Tijdens de hele rit heb ik de magnifieke uitzichten kunnen bewonderen en ik was constant omringd met groen groen en nog eens groen. Deze scooter rit was absoluut de moeite waard!20180702_144721Pai zelf blijkt absoluut een backpackers plaatsje te zijn en ’s avonds lopen we door de Bar Street waar het hippie gehalte hoog ligt en de lokale bevolking allerlei leuke spulletjes verkoopt. Er hangt een heerlijke geur van het street food in de lucht en er zijn ontzettend veel gezellige, sfeervolle en hippe tentjes waar we wat kunnen drinken. Perfect!

Kanoën door de Lot Cave
Op de tweede dag in Pai besluiten we om een van de vele grotten in de omgeving te bezoeken. De Lot Cave was een unieke ervaring want hoewel ik gewoonlijk gauw ben uitgekeken in een grot (omdat het vaak van hetzelfde is) is deze grot echt een aanrader vanwege de veelzijdigheid.

Het kleine, Thaise vrouwtje dat ons rondleidt met haar olielamp wijst iedere keer naar een stuk rots en benoemd op welk dier het lijkt. We komen langs krokodillen, apen, tijgers, kikkers en kippen en iedere keer als ze naar een rots wijst, moet ze grinniken en ikzelf daardoor ook. We worden door de metershoge grot geleid met steile trappen en we varen een stukje met de kano door het lage water, waarbij we ondertussen de vissen kunnen voeren. Vleermuizen vliegen in het rond en er blijken ook duizenden vogels te wonen, wetende doordat de grot vol met vogelpoep is bedekt. Ruikt lekker.

Pai Canyon
Aan het eind van de middag bezoeken we de Pai Canyon en willen we de zonsondergang graag zien. Het is een prachtig gebied waar we – als we de tijd en energie nog hadden gehad – uren rond hadden kunnen lopen en paadjes hadden kunnen ontdekken. We wandelen langs de smalle afgronden en installeren ons op een mooie plek, maar helaas is de zonsondergang niet meer te zien en worden we in plaats daarvan getrakteerd op een fikse regenbui.
Blog Chiang Mai64

Blog Chiang Mai70
Een fikse regenbui in aantocht.

Laatste dagen in Chiang Mai
De terugreis naar Chiang Mai verloopt stukken sneller en het is heerlijk om weer door de bochten te kunnen “scheuren”. Ik snap niet waarom deze route zo’n beruchte reputatie heeft, want als je gewoon goed oplet en normaal rijd, is het echt een fantastische route!
We besluiten om nog een actieve dag te maken van onze laatste dag hier in Chiang Mai en we gaan zelf op weg naar een natuurpark
om te hiken. We verbreken weliswaar ons record verdwalen, want binnen 5 minuten lopen we al door de bosjes en sla ik takken en planten links en rechts weg om een pad te creëren. Ik kan er gelukkig om lachen en na drie kwartier ploegen door de wildernis, vinden we het pad dat ons naar een tempel leidt.

Vanaf daar lopen we nog verder omhoog naar een mooier uitzichtpunt en dit tweede pad blijkt een flinke uitdaging te zijn en gaat ontzettend steil omhoog. We volgen de oranje sjaaltjes die aan takken zijn geknoopt en uiteindelijk worden we beloond met een prachtig uitzicht over de stad en was deze wandeling een mooie afsluiting van onze tijd in Chiang Mai!Blog Chiang Mai82

Blog Chiang Mai81b
Tijdens onze laatste avond vermaken we onszelf in een leuk cafeetje naast ons hostel met een spelletje en een drankje. Vervolgens is er voor ons nog maar één mooie plek te gaan hier in Thailand: Krabi!

20180705_220927


7 reacties op ‘Scooter ritjes door Chiang Mai & Pai

 1. Wat zijn jullie toch een bofkonten en wat een mooi verslag . Wij genieten er steeds erg van en halen dan samen herinneringen op aan onze jonge jaren en uitzendingen met evenzovele avonturen. Nieman en niets kan jullie deze mooie tijd afnemen dus blijf genieten een lieve groet van Kees en Trudy uit Lisse

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat leuk om te horen dat mijn verhalen ook (mooie) herinneringen voor jullie doen ophalen! Super. Je hebt absoluut gelijk dat niemand ons dit meer afneemt. We genieten volop!

   Like

 2. Lieverds,het is maar goed dat wij het van tevoren allemaal niet weten.Jullie beleven toch fantastische avonturen.Ik ben SUPER trots op jullie.Heel heel veel liefs,Oma .P.S
  Ik zal snel weer een gezellig mailtje sturen.Dikke kussen voor alle twee.

  Like

 3. Lieve Loes,
  Wat een heerlijk verhaal weer met prachtige foto’s. Het is zo fijn om meegenomen te worden in jullie belevenissen. En ik moet zeggen Thailand klinkt steeds aantrekkelijker om een keer heen te gaan.
  Liefs voor beiden 😘💋

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s