Het verrassende Bangkok

Thailand. Een ontzettend populaire reisbestemming en ik begrijp nu waarom. Thailand heeft alles wat je zoekt in een vakantie! Wij zijn naar drie mooie plekken geweest in Thailand en in mijn komende blogs zal ik hierover meer in detail gaan.
Hierbij deel 1: het verrassende Bangkok!

Bangkok versus Jakarta
We komen ’s avonds laat pas aan in Bangkok. Wanneer ik Bangkok de volgende morgen in het daglicht ontdek, kom ik erachter dat deze stad aardig vergelijkbaar is met Jakarta. Ook Bangkok is een drukke stad, maar het is hier wel een stuk ruimtelijker ingedeeld en oogt ook wat schoner, in tegenstelling tot Jakarta. Naar mijn idee lijkt Jakarta wel wat rijker met zijn ontelbare wolkenkrabbers. Verder geven alle street food tentjes hier in Bangkok me een gevoel van herkenning, omdat het in Jakarta ook vol staat met eettentjes. Ik voel me in ieder geval verrassend prettig hier in Bangkok en hangt er een relaxte sfeer. Bangkok heeft verder nog super mooie, groene, rustige delen in de stad waar je binnen de kortste keren bent – iets wat ik heel erg mis in Jakarta – en kunt genieten van de rust.
Blog Bangkok2

20180627_115657Tuktuks staan overal klaar om je mee te nemen maar vooral de Ferry is een ideale en goedkope manier van reizen. Bangkok is daarnaast veel meer gericht op toerisme en er zijn dan ook heel wat culturele bezienswaardigheden in deze stad, wat het leuk maakt om op ontdekkingstocht te gaan. Wij hebben onszelf een hele dag kunnen vermaken met het bezichtigen van mooie tempels! 
Het is mooi om te zien hoeveel werk er is gestopt in al deze in goud gehulde, symmetrische gebouwen. Details details en nog eens details. Het is een aaneengeschakelde perfectie van schilderingen, kleuren en patronen.

Op de fiets door Bangkok
En tja… wat doe je als rasechte Hollander wanneer je de kans krijgt? Juist ja: Fietsen!
Samen met drie andere Nederlanders in onze groep (hoe kan het ook anders), een hele dag op weg met de fiets, trein en boot. Ik heb zoveel moois gezien, dingen die ik anders nooit had kunnen bewonderen.
De fietstocht begon in China town waar we langs allerlei marktjes zijn gefietst. We zagen vele soorten groenten en fruit waarbij ik van het merendeel niet zou weten hoe het heet of hoe ik het klaar zou moeten maken. Er hing een geur van zee rondom allerlei verschillende gedroogde, zoute vissen die in overvloed werden verkocht. 

We reden door nauwe, drukke en donkere straatjes en we fietsten door open huizen waar mensen buiten zaten en we vanaf de fiets, zo binnenin de woningen konden spieken. Na een klein uurtje fietsen door het hart van Bangkok, nemen we de trein naar de buitenrand van de stad (en de fiets gaat uiteraard mee).

Dit keer kan ik vanuit het treinraampje bij mensen naar binnen kijken, want de schamele huisjes zijn regelrecht naast het spoor gebouwd.
Eenmaal weer uitgestapt, maken we even een foto midden op het spoor – gewoon omdat het kan – en vervolgens fietsen we uren over een smal aangelegd fietspad langs het water, achterlangs de huizen.

We passeren verschillende de wijken er heerst een vredige rust hier in de groene omgeving met het stille water. We rijden over extreem smalle bruggetjes en we moeten achter elkaar fietsen op het fietspad, want anders val je zo het water in. Als de railing er bij een smalle bocht er niet was geweest, was ik zo het water in geplonsd!
Onderweg blijkt mijn achterband lek te zijn – heb ik weer –  maar gelukkig wordt dat snel gefikst en kunnen we weer door.
Blog Bangkok40

20180628_130325
20180628_130634Tot slot fietsen we nog door een Mangoplantage en langs wat rijstvelden. We drinken van een kokosnoot bij een lokaal tentje en we voeren grote vissen bij de rivier die ons – al vechtend om het eten – nat spetteren op de kant. De reis door Bangkok eindigt met een mooie boottocht, terug naar het beginpunt.
Het was een fantastische, unieke fietstocht die ik iedereen aan kan raden als je ooit in Bangkok bent!

Treinreis naar Chiang Mai
De laatste dag in Bangkok doen we niet veel meer. We drinken een speciale lemon espresso en daarna een sterke koffie voor wat hernieuwde energie. We lopen al puffend en zwetend door de stad met onze backpacks en halen ons treinticket voor de nachttrein naar Chiang Mai waarna we de rest van de middag rusten in het park. In tegenstelling tot ieder park wat je in Jakarta kunt vinden, is het hier heerlijk rustig, open en schoon.
We werpen onze laatste blikken op de stad Bangkok en lopen dan naar het station waar onze nachttrein staat te wachten.
20180629_182704
Blog Bangkok 2De reis met de nachttrein naar Chiang Mai verloopt soepel en comfortabel. We kunnen goed slapen en de volgende ochtend is het uitzicht vanuit de trein wonderschoon! Groene heuvels en uitgestrekte natuur. Het is heerlijk om uit het raam te hangen en de zachte wind en vroege morgenzon op mijn gezicht te voelen.

Die ochtend komen we uitgerust aan in Chiang Mai. De zon schijnt, de stad is super sfeervol en waar je maar kijkt zijn leuke hipster cafeetjes en vegetarische restaurants te bekennen. Er zijn genoeg tempels te bezoeken, ontelbare activiteiten te doen en plekken te bezoeken en je kunt er uiteraard spotgoedkoop scooters huren. Genoeg avonturen te beleven dus! Dat beloofd wat voor mijn volgende blog!!! 😉20180630_075442


4 reacties op ‘Het verrassende Bangkok

  1. Wauw wauw wauw Loes, wat een heerlijke eerste blog over jullie Thailand vakantie. Je weet weer supergoed over te brengen hoe geweldig het allemaal was. Fijn dat jullie zo genoten hebben. Ik kijk uit naar je blog over Chiang Mai.
    Veel liefs en dikke kussen voor jullie ❤️💋💋💋

    Geliked door 1 persoon

  2. meisje meisje toch,wat een avonturen,en wat prachtig allemaal.En wat een enorm verschil met Jakarta.Het ziet er allemaal geweldig uit zeg.Zo schoon en fris,dat zie je in indonezie niet.Zelfs op de markten ziet alles er fris en schoon uit.Nou jullie maken toch wat mee zeg.Als je straks je draai nog maar kunt vinden in ons kikker landje.Heel heel veel liefs van, Opa en Oma

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s