Welkom in Jakarta!

20 juli 2017
Donderdagavond hebben we na flink wat gepuzzel onze spullen netjes ingepakt. De helft Hertog Jan speciaalbiervan de kleding uit mijn koffer heeft plaats gemaakt voor alle lieve cadeautjes en dierbare herinneringen om me thuis te voelen. Nadat de koffers gevuld waren, hebben we onze fles speciaalbier open getrokken voor onze voorlopig ‘laatste’ avond in Nederland en om te vieren dat we er klaar voor zijn! Het zit erop. We hoeven nu echt niets meer te doen, alleen maar hopen dat ons huisje straks nog verkocht zal worden.
Verder is de afgelopen week rustig verlopen en ik stap straks heel relaxed het vliegtuig in. Wat dat betreft, is het helemaal niet verkeerd geweest dat we onze vlucht om hebben moeten boeken.

Proost
Proost! We zijn er helemaal klaar voor!

21 juli 2017
De ochtend van ons vertrek zijn we door familie naar Schiphol gebracht. Gek genoeg voelde ik me heel rustig en leek ik vooral in een soort ‘roes’ te zitten. Het is zo onwerkelijk om echt het vliegtuig in te stappen en daarna uit te stappen aan de andere kant van de wereld. Dit is waar we het afgelopen half jaar naartoe hebben geleefd. Het gaat echt gebeuren. Voor nu staat mijn leven hier in Nederland voorlopig op pauze en straks, als ik weer terug ben, druk ik gewoon weer op ‘play’.
Omdat we ruim op tijd op het vliegveld waren, hebben nog gezellig een kopje koffie kunnen drinken met z’n allen.
En dan is daar toch echt het onoverkomelijke moment van afscheid nemen… dikke knuffels en lieve woorden. Geen makkelijk afscheid, maar het was vooral fijn om mijn familie nog eens stevig vast te kunnen houden. Iedereen is zo trots op ons en met dat fijne, warme gevoel zijn we vertrokken!

uitzwaaien
Nog even een ‘laatste’ foto voor we echt vertrekken.

Eenmaal bij het inchecken was er nog een aangename verrassing want we kregen zomaar een upgrade naar business class! Als dat geen goed begin van de reis is…
Nog nooit heb ik zo ontspannen en comfortabel in het vliegtuig gezeten. Het was een hele belevenis om zo te kunnen genieten van de luxe. En door de fijne reis kwamen vervolgens fit aan op het vliegveld.

22 juli 2017
Onze koffers kwamen voor de verandering eens als allereerste van de bagageband dus we konden meteen doorlopen naar de douane. 

Auto RPA
De auto van RPA waarmee we zijn opgehaald.

Eenmaal buiten stond Ms. Tetty ons op te wachten, de contactpersoon van de Royal Primary Acadamy waar Maarten gaat werken. Ook haar collega Ms. Henny verwelkomde ons en zij hebben ons naar het appartement gebracht, waarna we met hen boodschappen zijn gaan doen. Het is zo ontzettend fijn dat we zo warm en vriendelijk zijn ontvangen!
Onderweg naar het appartement was al snel duidelijk dat Jakarta inderdaad een waanzinnig grote en drukke stad is, zoals ons al is verteld. Wij wonen in Kuningan Place, een groot flatgebouw waarin ook de school zit. 
Op het eerste gezicht zag ons nieuwe thuis er heel netjes uit en het is meer dan we hadden verwacht. De faciliteiten hier in het gebouw zijn echt waanzinnig, er is een grote sportzaal, een zwembad en zelfs een sauna! Super fijn dat we daar gebruik van mogen maken. Ik kan niet wachten om ons appartementje om te toveren tot een echt ‘thuis’ en dat we er samen voor gaan zorgen om alles eigen te maken.

Inmiddels hebben we er al een paar leuke dagen op zitten hier in Jakarta. In mijn volgende blog zal ik daar meer over gaan vertellen. Het internet is hier helaas niet al te best, dus geduld is een schone zaak.
Deze week neem ik lekker de tijd om te fotograferen, zodat ik onze omgeving hier kan laten zien!

En voor nu… Selamat datang di Jakarta!

 


12 reacties op ‘Welkom in Jakarta!

 1. Wat ontzettend leuk Loes om jullie avontuur zo een beetje mee te beleven!
  Via je mama blijven we ook op de hoogte hoor 😉
  Nu een fijn ‘thuis’ maken van jullie woning maar dat komt wel goed denk ik 😊
  Lieve groetjes weer 🌸

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Loes en Maarten, het begin is goed gegaan, de ontvangst ook, niets is zo fijn dat er bij het buiten komen al meteen iemand op je staat te wachten . Het klinkt allemaal mooi en goed geregeld en als ik de foto’s van jullie appartement bekijk ziet dat er ook goed uit naar hun maatstaf zelfs luxe. Mooi dat jullie de rust hebben om even alles naar je zin te maken, de mensen en omgeving te bekijken en te leren kennen, Goed bezig, ik denk dat jullie een heel mooi avontuur tegemoet gaan, Geniet er van. XXX .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s