Backpack family in Spanje (deel II)

Na Lyon en Barcelona gaan we verder naar de prachtige hoofdstad van Spanje. Hier in Madrid spenderen we de meeste tijd met familie en vrienden en proosten we op het mooiste bruidspaar van het land! Vervolgens luieren we wat af in Cala de Mijas en genieten we onze laatste paar dagen van de stad Malaga. Veel foto’s gegarandeerd!

Madrid
Het wordt steeds makkelijker om onze backpacks in te pakken en te reizen met de kinderen. Hoe vaker we dit doen, hoe gemakkelijker het gaat. Ook voor Finn en Aylinn is het geen probleem om zich te vermaken in de trein onderweg naar Madrid. Finn kijkt naar filmpjes en Aylinn kruipt vrolijk rond door het gangpad en brengt iedereen in de trein een lach op zijn of haar gezicht. Het is toch wel erg comfortabel om te reizen met de trein, als het op deze manier gaat.

In Madrid slapen we de eerste paar nachten in een airbnb appartement. Finn en Aylinn voelen zich al meteen thuis en ik vind het toch knap zoals ze zich iedere keer weer overal kunnen vermaken!

Finn en Aylinn spelen op de slaapkamer

De volgende dag maken we een super leuke fietstocht door Madrid, met Maartens zus Merel als gids. We fietsen door de grote en kleine straten van Madrid, langs marktjes en pleintjes. We genieten van het uitzicht op de heuvel en we leren meer over allerlei mooie gebouwen van de stad door de verhalen van Merel. We bezoeken onder andere de St Nicolaas kerk (hoi Sinterklaas!) en we watertanden bij overheerlijke olijven, tapas, gedroogde ham en andere spaanse lekkernijen bij een overdekte markt.

De volgende dag doen we niet veel. We verkennen Madrid een beetje en het naar mijn mening is Madrid wat ouderwetser en authentieker in vergelijking met Barcelona. Overal hangen waslijnen met kleding en in ieder straatje zijn kleinschalige winkeltjes en cafeetjes te ontdekken. Ik voel hier meer rust, ondanks dat Madrid ook een ontzettend grote stad is.
Aan het begin van de avond pakken we nog de kabelbaan naar een mega groot park: Casa de Campo. We gaan er vooral heen zodat we even kunnen genieten van de mooie vergezichten vanuit de gondola. Het is een kort maar krachtig kabelbaan ritje en het is vooral gezellig om er nog eventjes uit te zijn. Finn vind het weer super leuk en we kijken onze ogen uit.

Uitzicht vanuit de kabelbaan over Madrid

Op zaterdag ‘verhuizen’ we binnen Madrid vanuit onze airbnb naar een hotel vlakbij de locatie van de bruiloft. Het is de allerkortste maar gek genoeg de zwaarste rit van de hele vakantie! We hoeven eigenlijk maar twee metro’s te nemen, maar met ernstig slaaptekort door een lekkende airco is het echt niet tof om al onze spullen mee te moeten te sjouwen in de zinderende hitte in combinatie met kinderen die in een tegendraadse bui zijn.

In de middag kunnen we gelukkig even bij komen. De bruiloft start aan het begin van de avond. Het is een prachtbruiloft op een prachtlocatie met prachtmensen en een prachtpaar. We eten, drinken, dansen en hebben een geweldige tijd met z’n allen! Mooi om te zien dat er zoveel Nederlanders naar Madrid zijn gekomen om deze bijzondere dag te vieren.

De volgende dag is onze laatste dag in Madrid en die brengen we gezellig door met vrienden in het park. Het is extreem warm we doen verder niet zo veel, maar het is fijn om er gewoon even samen op uit te zijn.

Cala de Mijas
Om de boel in Cala de Mijas even samen te vatten in een paar woorden: resort, genieten, rust, zwemmen, zee, relaxen, siesta’s, zon, boekje lezen, wijn, restaurants, zwembad, blije kids en blije ouders. Er zijn gezellige restaurantjes in de buurt en de kinderen spelen eindeloos in de speeltuin en bij het zwembad.

Verder is een kilometers lange wandelroute langs de kust en wandelen een uurtje of anderhalf over het houten pad langs de zee en genieten we van de kustlijn. We zijn extreem blij met de nieuwe draagzak die we hebben gekocht in Madrid voor Aylinn, omdat ze nu veel comfortabler zit en goed mee kan kijken nu ze achterop mijn rug kan zitten. Dat maakt haar weer vrolijk en het wandelt toch een stuk prettiger!

Verder is het gewoon vijf volle dagen zorgeloos genieten en ‘niets’ doen. Het enige waar we ons druk om maken is wanneer we naar het zwembad gaan en wat we zullen gaan eten. Dat is pas echt vakantie!

Malaga
We hoeven alleen maar de bus te pakken naar Malaga want Cala de Mijas zit er niet ver vandaan. De ouders van Maarten zijn daar ook nog en we brengen een heerlijk dagje door met opa en oma Sprundel! Finn en Aylinn spelen in de speeltuin en hebben lol met de duifjes die rondlopen.

Malaga heeft genoeg mooie plekken om te bewonderen. We bekijken een mooi beeld van Picasso in het Picasso park en daarna genieten we van een hapje en drankje aan de boulevard in de haven. Die avond gaan we heerlijk uit eten en proosten we op de verjaardag van Maarten met Michael en Nicoline.

Van de drie dagen die we daarna nog over hebben in Malaga, doen we een dagje even helemaal niets en rusten we wat in ons heerlijke, ruime appartement op het balkon. Het is soms ook fijn voor Finn en Aylinn om even een ‘gewone’ dag te hebben. Daarna bezoeken we een middeleeuws kasteel, Castillo de Gibralfaro en wandelen we vervolgens over de boulevard waar de zon al onder aan het gaan is.

Op onze laatste dag in Malaga bezoeken we een prachtige Botanische tuin die al een paar eeuwen oud is. Alles is goed onderhouden en we wandelen er in alle rust doorheen. Er is meer dan genoeg te zien!

Tot slot bezoeken we die middag nog een ander middeleeuws kasteel: Alcazaba. De arabische invloeden zijn er nog duidelijk te zien. Het uitzicht over de stad is echt geweldig en het is mooi om tussen deze oude muren te kunnen lopen en een stuk geschiedenis mee te krijgen (terwijl er ondertussen een groepje jonge Nederlandse gasten in hun blote bast rondlopen en onderling al luid en duidelijk verhalen verkondigen over de chicks van de vorige avond, haha!).

De terugreis
Op 11 augustus reizen we weer terug naar Madrid en halen we de trein echt op het nippertje. De laatste nacht slapen we in een hotel vanwaar we snel op het vliegveld kunnen zijn. Die avond eten we in een super gezellig restaurant waar de kids verwend worden en Maarten en ik indertussen sterke Sangria wegdrinken. De terugreis gaat goed en ik ben extra trots op Finn omdat ook hij inmiddels gewend is aan het dragen van zijn rugzak en niet meer klaagt. De vliegreis verloopt ook soepel en de kids zijn lief en slapen een beetje. Ik weet dat we weer onderweg naar Kazachstan zijn wanneer een Kazachse babushka mij in het vliegtuig aanspreekt terwijl ik met een huilende en oververmoeide Aylinn door het gangpad heen en weer loop. Ze gebaard met een nors gezicht dat Aylinn toch echt een muts en sjaal/vest om moet hebben want ze zal vast moeten huilen omdat het zo koud is hier in het vliegtuig… Ach ja, het is uiteindelijk heerlijk om weer thuis te komen in Almaty en kijk ik met trots terug op een geweldige vakantie!

Terugblik op de backpackreis in Spanje
Het is grappig om achteraf te merken dat ik toch behoorlijk sterk ben geworden van al die kilometers lopen met extra kilo’s op de rug. Verder ben ik echt super onder de indruk van de flexibiliteit van de kinderen. Ze zijn overal mee naartoe naartoe gegaan en ik denk dat ze in 7 weken tijd wel in tien verschillende kamers en bedden hebben geslapen zonder problemen. Ze vermaken zich altijd en het blijkt dat ze helemaal niet zoveel speelgoed nodig hebben, want ze hebben zich geen moment verveeld. Het is belangrijk geweest dat we onze mindset en verwachtingen hebben aangepast voor deze vakantie en dat we blij zijn met alles wat we hebben kunnen doen.
Al met al was het dus echt een fantastische vakantie Een volgende keer nemen we nog minder kleding en spullen mee. We gaan ervanuit dat het alsmaar makkelijker wordt naarmate de kinderen ouder worden dus… zo’n family backpacktrip is zeker voor herhaling vatbaar!

Deze backpack family zal nog wel vaker gaan backpacken!

5 reacties op ‘Backpack family in Spanje (deel II)

  1. Lieve Loes, wat een heerlijke blog. Met jouw gezinnetje op reis, met man en kinderen is “All You Need.”
    Geweldige ervaring die om een vervolg vraagt.
    Dikke kussen, papa.

    Geliked door 1 persoon

  2. Het circus in Madrid verdient echt onze bewondering. Maarten met Finn, Loes met Aylinn op hun rug. Een sterk team samen, leuk om mee te maken 😊

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s