Singapore

Ik ben een beetje verliefd geworden op Singapore. Wat een supergave stad is dat en wat wil ik nu al graag terug! Het is ongelooflijk dat we vanaf hier binnen 1,5 uur vliegen in Singapore kunnen zijn. Wat een geluk.

Ons vliegtuig vertrok vroeg in de ochtend en eenmaal in Singapore hadden we de halve dag nog voor ons. Vanaf het vliegveld pakten we de bus naar ons hotel en de tijdens de halfuur durende rit heb ik Singapore even op me in laten werken.
De groene bomen, parken en schone straten waren meteen een wereld van verschil en al helemaal vergeleken met Jakarta. Geen afval op straat en geen drukke, volle wegen (terwijl Singapore behoorlijke dichtbevolkt is met 5,5 miljoen inwoners).
Het openbaar vervoer werkt hier feilloos en de meeste mensen hebben hier ook geen auto. Ten eerste omdat een auto hier 5 keer (!) zo duur is als in andere landen en ten tweede omdat je de auto hier eigenlijk echt nergens voor nodig hebt, alleen als statussymbool omdat je stinkend rijk bent.

We kwamen aan bij ons chique hotel en omdat we in Bandung zo ‘goedkoop’ hadden geleefd, wilden we hier in Singapore wel even extra genieten van de luxe.

Die avond zijn we meteen het centrum in gegaan om wat te eten en het was extra genieten omdat er hier in Singapore wel goede wijn te verkrijgen is! Dus daar hoefden we natuurlijk geen seconde over te twijfelen… een olijfje, goede kaas, een frisse salade en een glas met smaakvolle rode wijn erbij, dat hadden we gemist!
Singapore by night was bovendien ook een mooi zicht. De hele stad is als een kunstwerk op zich met alle kleurrijke verlichtingen op bruggen en gebouwen.

De volgende dag hebben we de toerist uitgehangen en de stad eens goed verkend. We begonnen bij Gardens by the Bay: een prachtig, groot en schoon park waar we ruim anderhalf uur konden rondlopen. Het is onvoorstelbaar hoe hard ze hier hebben gewerkt om zo’n tuin/park als deze aan te leggen. Het is me opgevallen dat 99% van de natuur in Singapore kunstmatig is aangelegd, maar dat maakt het niet minder mooi!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Singapore (7)

Singapore (43)

Singapore (9)We geven onze ogen de kost tijdens de groene wandeling. Er staan ontzettend veel leuke, goed doordachte kunstwerken verspreid door het park.
Twee uur later staan we bovenop het gebouw vanwaar we een megagoed uitzicht hebben over de hele stad. Wat een aanblik. Een prachtige, schone, goed georganiseerde stad. Je kunt wel zien dat hier geld is.

Even later lopen we nog een tijdje door Chinatown om tempels te bewonderen en later die middag krijgen we een rondleiding van een enthousiaste man die veel vertelt over de geschiedenis en architectuur van Singapore. De man weet ons interessante dingen en weetjes te vertellen en het is duidelijk dat er in Singapore over alles is nagedacht. Geen enkel gebouw, kunstwerk of huis staat er zonder reden. Het is niet voor te stellen hoeveel geld er in deze stad omgaat en wat er daarvan in de gebouwen is gestopt. Het is een land dat onwijs hard heeft gewerkt om zo ver te komen. 

De man vertelt ons verder over de inwoners van Singapore en hoe de Maleisiërs, Indiërs, Chinezen en expats samen als een mengelmoes het volk van Singapore vormen en dat de strenge regels ervoor zorgen dat het land draait als een tierelier. Je kunt 2000 Singapore dollar boete krijgen voor kauwgom kauwen of 3000 dollar voor vissen op plekken waar dat verboden is. Klinkt idioot, maar het werkt duidelijk wel!
We sluiten de rondleiding uiteindelijk af met een korte boottocht onder begeleiding van een norse kapitein. De hele dag hebben we al door Singapore gelopen en vanaf het water valt er niets nieuws meer te zien, maar we komen in ieder geval wel even bij van de lange dag.

Singapore (73)
De Merlion, de mascotte van Singapore.

Singapore (74)Hoe mooi en groen het centrum zelf van Singapore ook mag zijn, op zaterdag besluiten we om lekker weer de ‘echte’ natuur in te gaan. Er is een leuke Treetop Walk en een groot reservoir waar we omheen kunnen wandelen. Het is een prachtige, zonnige dag en de rust bevalt ons wel! 

Singapore (90)
aapjes kijken

Singapore (87)
Uiteindelijk zijn we toch nog zo’n 4,5 uur onderweg en pas tegen de avond zijn we terug in ons hotel. Gelukkig nog wel op tijd voor een hapje en een paar cocktails in de lounge bar. Lekker even ‘decadent’ doen, gewoon omdat het kan!

Singapore (12)

En ‘s avonds natuurlijk de stad in om nu nog even van wat goed bier te genieten: PROOST!!

Singapore (13)

Singapore (18)

Loes bierZondag is een rustige dag en eenmaal terug in de stad, ontdekken we dat er niets meer te beleven valt. Alle eettentjes zijn gesloten op wat enkele na. Wat nukkig van de hitte en de honger gaan we zitten bij een restaurantje, blij dat we eindelijk zitten en wat kunnen eten. We bestellen allebei een groene mangosalade, maar zodra het eten voor mijn neus staat, ben ik mijn eetlust verloren.
Nog nooit van mijn leven heb ik zo’n gore salade voorgeschoteld gekregen! Dit was echt de ranzigste maaltijd ooit en we hebben er ook nog eens 12 euro voor moeten betalen… Als ik eraan terugdenk word ik alweer misselijk! Maar ja, je kunt niet altijd alles hebben hè? Haha.

De ranzigste salade ooit.

Beetje jammer dus dat de laatste dag wat tegenviel, maar geloof me, ik vind het fantastisch dat we ‘zomaar even’ dit reisje naar Singapore hebben kunnen maken omdat we zo dichtbij wonen. Het vrije gevoel hier van de stad, de rust, de structuur, de ruimte en de groene omgeving. Fantastisch! Ik voelde me als een super blij, klein kind dat daar door de grote stad liep en vol verwondering haar ogen uit keek.

Onze trip naar Singapore is geslaagd!

Singapore (99)
Een verlaten steeg vol met Airco’s en vuilcontainers.

4 reacties op ‘Singapore

 1. Wat een heerlijke beleving weer!
  Ziet er inderdaad fantastisch uit. Dat is toch genieten.
  Geweldig hoor lieverds wat een mooie tijd hebben jullie toch!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hallo lieverds. Wij hebben elkaar al uitgebreid bijgepraat over jullie avontuur, maar mooi om weer te lezen met wederom mooie foto’s.
  Dikke kussen, papa.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een heerlijk beschreven beleving Loesow! Ik ben er helemaal enthousiast van geworden en wil ook graag die stad eens meemaken. Hoop dat je er nog vaak naar toe kunt! Kisses 😘

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s