10 dingen die ik geweldig vind aan Jakarta

Zoals beloofd, hier mijn lijst van de super leuke kant van Jakarta! Het voelt inmiddels al ‘normaal’ om hier in Jakarta te wonen en de routine begint erin te komen, zeker nu we allebei volop bezig zijn op school. Sinds een aantal weken ben ik aan het helpen als Shadow Teacher van een autistisch meisje en ik geef haar extra ondersteuning in de klas. Super leuk om nu iets om handen te hebben en ik kan mijn werkervaring van de afgelopen jaren goed gebruiken hier.
Het werkritme slokt ons beiden nu behoorlijk op, maar zoals je in onderstaand lijstje wel kunt zien, zijn er hier genoeg leuke mogelijkheden om buiten het werk om te doen. Wij vermaken ons wel! En misschien ben je na het lezen van deze lijst wel een tikkeltje jaloers… dus kom dan maar gauw gezellig een keertje langs!

10. Taxi’s
Het aanbod aan taxi’s hier in Jakara is immens groot. En misschien is dat ook wel de reden waarom je voor een prikkie van de ene naar de andere kant van de stad kunt reizen. Je kunt bijna nergens ter wereld voor zo weinig geld met de taxi. Zeker het vervoer achterop de motor is ideaal omdat het de goedkoopste manier is en je ook nog eens vervaarlijk tussen de files door kunt zoeven. Spannend, snel en goedkoop! Het verkeer is een puinhoop en al die files zijn behoorlijk irritant, maar ach, daar raak je zo aan gewend (hopelijk).

 

IMG-20170813-WA0018

blog 12 (2)
9. Shoppingmalls

Eerlijk gezegd heb ik een soort haat – liefde verhouding met shoppingmalls. Aan de ene kant zijn ze verschrikkelijk: ik heb een hekel aan de drukte, de felle lichten en de ongezellige sfeer die er hangt. Maar de mensen hier in Jakarta zien de shoppingmall echt als een ‘gezellig dagje uit’ en er zijn soms hele families vrolijk aan het wandelen door de gangen. Ik zie de Indonesiërs
door tientallen winkeltjes snuffelen en ze daarna in een van de vele restaurantjes eten.
Dat ‘gezellige dagje uit’ gaat voor mij te ver, maar handig is een shoppingmall wel. Als je uiteindelijk bekend bent geraakt met het doolhof, heb je alles wat je nodig hebt binnen no-time. Alles op één plek. En ja, ik blijf een vrouw dus stiekem is het zo op z’n tijd wel fijn om kledingwinkel na kledingwinkel af te struinen op leuke koopjes!

blog 12 (6)

8. Snorkelen
Vanuit Jakarta ben je al gauw bij de kust. Kijk door het drijvende afval heen, vaar wat verder de zee op en ontdek de fantastische blauwe wateren om te zien. Duik onder water en er opent zich een hele nieuwe wereld. Hier wil ik echt graag de kunst van het snorkelen en duiken gaan leren. Er zijn zo veel mooie plekken onder water om te bewonderen en dat wil ik niet missen.

P1050997

7. Luxe
We hebben echt zo veel geluk dat we hier in Jakarta terecht zijn gekomen, want we kunnen ons hier meer veroorloven dan dat we gewend zijn. Daarom mag ik al
 met al wel toegeven dat wij er hier voor ons doen een aardig luxe leventje leiden. Eens in de drie weken laten we een schoonmaakster komen die de boel even poetst en strijkt. Ik kan het zwembad induiken wanneer ik maar wil, iedere week gaan we samen klimmen bij de klimmuur en ik kan gaan sporten in onze gym als ik daar zin in heb. Binnen no time heb ik een taxi geregeld en worden we naar de plaats van bestemming gebracht. Drie keer in de week gaan we samen uit eten, want dat is nog goedkoper dan zelf boodschappen doen. Nee, ik heb hier absoluut niets te klagen over onze levensstijl hier in Jakarta.
Ben je al jaloers??? 😉

zwembad
Chillen aan ons privé zwembad!
20170915_150451
Onderwater lol: Ik heb een bubbelsnor!
_20170915_130345
Zwaaien aan het touw bij de klimmuur

6. Zon
Hoewel ik in mijn vorige lijst heb aangegeven dat ik de afwisseling in het weer hier mis, moet ik wel toegeven dat de zon hier een pluspunt is. Ik breng de tijd grotendeels door in ruimtes met airconditioning, maar zodra ik de kans krijg, geniet ik even van de zon. Ik ben nou eenmaal een zonaanbidder en het is hier nou eenmaal grotendeels zonnig. Zweten en plakkerig zijn is de prijs die ik ervoor betaal.

blog 12 (8)

5. Zomerkleding
Bijkomend voordeel van al die zon en warmte: ik hoef geen seconde na te denken over wat ik aan moet trekken want ik kan altijd en iedere dag leuke zomerjurkjes dragen zonder kou te leiden! Whoehoe!!

P1060224
Een kast vol kleurrijke jurkjes!

4. Restaurants
Op iedere hoek van de straat kan ik voor een paar euro eten. Drinken in het algemeen en vooral het bier is vaak nog duurder dan het eten zelf – Maarten kan nou eenmaal niet zonder z’n Erdinger Weizen die hij hier in een restaurant voor maar liefst 7(!) euro wegdrinkt – maar voor een tientje heb ik een waardig drie gangen menu. En de fruitsapjes hier zijn verslavend lekker!
Er zijn eindeloze keuzemogelijkheden en gradaties in restaurantjes, street food, exclusieve eetcafés en rooftop bars. Volop genieten!

blog 12 (7)

3. Fruit
Ik bevind me hier in Jakarta (en heel Indonesië) in een waar fruitparadijs. Snake fruit, mangosteen, longan en durian: fruitsoorten waar ik nog nooit van gehoord had. Er zijn hier zo veel verschillende fruitsoorten in overvloed! En hier hebben ze ten minste goddelijke avocado’s van fatsoenlijke proportie zoals je wel kunt zien op de foto.
Bovendien is leuk om de nieuwe fruitsoorten te proberen en te proeven. Durian is hier een delicatesse en het staat nog op mijn to-do lijstje. Mocht het zover zijn, zal ik mijn eerste hap ervan wel filmen want het blijkt een bijzonder stuk fruit zijn met een misselijkmakende geur. Zie hier een voorbeeld.
CHALLENGE ACCEPTED!


fruit (7)

2. Vriendelijkheid
Volgens mij heb ik het al heel vaak benoemd in mijn blogs – logisch ook dat dit pluspunt zo hoog op mijn lijstje eindigt – maar ik ben een onwijs grote fan van de vriendelijke en behulpzame mensen hier. Ik blijf me verbazen over de hartelijkheid en de eerlijkheid van iedereen. Volgens mij heb ik nog geen enkele onaardige Indonesiër ontmoet (op de wat humeurige receptioniste van ons appartementencomplex na dan, hihi).

vriendelijk

1. Reismogelijkheden
Mijn nummer één is de meest belangrijke reden om hier te zijn in Jakarta, namelijk vanwege het reizen. Hier, vanuit Jakarta, komen we overal waar we willen. We zitten op een uurtje rijden van het vliegveld vandaan en vanaf daar ligt heel zuidoost Azië voor ons open om te verkennen.
Ook hier rondom Jakarta is genoeg te beleven. Je moet even door de zure file heen bijten maar dan heb je ook wat! Jakarta heeft prachtige steden en gebieden om zich heen.
Zo zijn we ieder weekend zoet met leuke uitstapjes en reisjes om te maken en de schoolvakanties zijn al helemaal een pretje omdat we dan genoeg tijd hebben om echt verder weg te gaan!

IMG_20160730_020725
Laat ons maar lekker backpacken door Indonesië!

Dit was mijn top 10 van Jakarta. Zoals je al wel ziet zijn er hier genoeg voordelen en we genieten echt volop van het leven hier! De tijd vliegt en we hebben veel plannen voor allerlei tripjes. Aankomend weekend gaan we weer naar één van de duizend eilanden! Hopelijk wordt dat een groter succes dan de vorige keer…

Oh trouwens… mocht je mijn top 10 lijstje wel waarderen en heb je een leuk idee voor een nieuwe lijst? Laat me dat dan even weten in een reactie hieronder, dat vind ik alleen maar leuk!


13 reacties op ‘10 dingen die ik geweldig vind aan Jakarta

  1. Wat ontzettend fijn om te lezen!!! En ik ben zeker jaloers haha. Gelukkig komen we over een jaartje naar jullie toe gevlogen en kun je me de stad laten zien. Kan niet wachten, heb er nu al zin in! 😁 Let goed op jezelf (en Maarten natuurlijk 🙃) en geniet!! Hopelijk blijf je tijd houden voor het schrijven van de blogs, want het is echt leuk ze te lezen. Heeeeeele die knuffel vanuit Meijel en spreek je snel ❤😘

    Geliked door 1 persoon

  2. Lieve loes, ik vind je blogs ontzettend leuk om te lezen,wij zijn jl januari nog op Java en Bali geweest en als ik je verhalen lees ben ik er weer even bij.
    Ik hoop dat je nog meer blogs schrijft.veel liefs van een Bossche jankert

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s