Reistips

Wil je weten waar je naar toe moet als je op reis gaat in Indonesië of  Zuid-Oost Azië? Wil je tips? Reisadvies? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de plekken waar ik allemaal ben geweest?
Hieronder zie je in één oogopslag welke bijzondere, leuke, gekke, mooie, rare en geweldige plaatsen ik inmiddels heb bezocht. Een aantal locaties kan ik je zeker aanraden!

Jakarta

Inmiddels ben ik wel een beetje een expert geworden op het gebied van Jakarta. Hier kun je lezen wat ik allemaal zo geweldig vind aan deze stad! Het is misschien niet de eerste, beste plek waar je naartoe gaat als toerist in Indonesië, maar dat maakt het niet minder leuk! Ik heb hier een hele indrukwekkende wandeling gemaakt door Jakarta en in deze stad van contrasten zijn er stiekem best wat plekken en dingen te zien die de echt moeite waard zijn.
cropped-20180907_160051.jpgBogor
Bogor is een populaire bestemming voor de mensen uit Jakarta om in het weekend naartoe te gaan. Het is een leuk plaatsje ten zuiden van Jakarta en je bent er binnen een uur met de trein. Zorg er wel voor dat je op de juiste tijd de trein pakt, want tijdens spitsuren of vakanties is het wat minder prettig reizen, zoals je hier wel kunt lezen in mijn blog. Wees daarnaast goed voorbereid als je gaat hiken en je zult veel plezier beleven in deze stad!

Pulau Pramuka (1000 Islands)
Dit eiland is de ‘capital’ van de 1000 eilanden. Ik kan je aanraden om hier alleen te overnachten vanwege praktische redenen, want verder stelt het eiland weinig voor. De enige reden om ernaartoe te gaan is als je wilt duiken in een mooie omgeving.
Verder was mijn ervaring op dit eiland was niet per se een groot succes. Waarom? Dat kun je hier lezen.

Pulau Macan (1000 Islands)
In een paar woorden: zon, zee, rust, duiken en genieten! Dit eiland is een schoonheid en in het bezit van een wereldse rust. Hier wil je heen om te ontspannen en voor een goed beeld van Pulau Macan kun je hier mijn blog lezen.

Bandung
Het is derde grootste stad van Indonesië, maar sfeervol, kleurrijk en gezellig! Het is een stad waar je voor iedereen wel wat hebt: een leuk centrum waar je kunt shoppen en kunt eten in goede restaurants, of je gaat de natuur in want Bandung is omringd door prachtige groene bergen, vulkanen, watervallen en bossen!
Ik heb zelf een hele leuke tijd gehad in Bandung zoals je hier kunt lezen.

Bali
Wanneer je 2 jaar in Indonesië woont, kan Bali uiteraard niet ontbreken uit mijn lijstje van reistips. Iedereen denkt bij Indonesië automatisch ook aan Bali en dat is niet voor niks, want het is een fantastische reisbestemming! Je kunt hier mijn eigen ervaringen lezen op dit heerlijke, relaxte eiland met prachtige uitzichten, gezellige steden en geweldige duikmogelijkheden!

Singapore
Ik ben een beetje verliefd geworden op Singapore. Wat een waanzinnig gave stad is dat! Het openbaar vervoer is ideaal, het is er ontzettend veilig en het barst van de mooie gebouwen, kunstwerken, restaurantjes en andere sfeervolle plekken. Hier kun je zien hoe ik het heb gehad daar in dat super schone, goed georganiseerde land.

Nepal
Voor een actieve vakantie vol avontuur moet je in Nepal zijn! Ik heb hier een fantastische tijd gehad en in 3 weken een hele hoop van het land kunnen zien. Wil je Kathmandu bezichtigen? Een trektocht maken door het Himalaya gebergte? Of een leuke tijd doorbrengen in Pokhara? Ik kan het je allemaal aanraden!

Lombok
Wil je even helemaal weg zijn van alle drukte, genieten in alle rust aan het strand en van de natuur en je daarnaast niet hoeven ergeren aan alle drukke en feestende toeristen? Ga dan vooral naar het eiland Lombok, want dan zul je hier gegarandeerd een goede tijd hebben. Om alvast een goed beeld te krijgen en ideeën op te doen voor leuke activiteiten kun je hier mijn blog over Lombok lezen!

Thailand
Een van de meest populaire reisbestemmingen is Thailand en ik begrijp nu wel waarom! Zeker voor backpackers is dit land de ideale verblijfplaats. Vooral vanwege de makkelijke manier van reizen, de vriendelijkheid van dit volk, de relaxte sfeer die er hangt in dit land en de ontelbaar vele activiteiten die er te doen zijn. Wij hebben in totaal twee weken doorgebracht in Thailand maar dat was bij lange na niet genoeg! De eerste paar dagen doorgebracht hier in Bangkok en vervolgens heel wat avonturen beleefd hier in Chiang Mai en Pai. Mocht je van plan zijn naar Thailand te gaan, hou dan rekening met het regen seizoen, want we hebben hier in Krabi nog regen gehad, maar dat mocht de pret niet bederven!

Vietnam
Voor avontuur, authenticiteit, geschiedenis en onbeschrijfelijk mooie bergen, eilanden en omgevingen, moet je absoluut in Vietnam zijn. Dit land heeft grote steden als Hanoi en Ho Chi Minh waar je dagenlang door kunt brengen en de cultuur en geschiedenis leer kennen, maar ook prachtige kleine dorpen en omgevingen waar je kunt wandelen, bergen beklimmen en ontspannen. Halong bay is absoluut onmisbaar en een must om te bezoeken als je in dit land bent. Wil je meer lezen? Bekijk dan hier, hier en hier mijn drie-delige blog over Vietnam!

Ik ben nieuwsgierig naar wat jou een leuke plek lijkt om naartoe te reizen. Of heb jij misschien andere (positieve/negatieve) ervaringen op één van deze plekken?
Laat het me weten in een comment hieronder!

10 reacties op ‘Reistips

  1. Wat heb je al prachtige plekken bezocht die ik geen van alle heb bezocht. Zelf vind ik Zambia echt te gek en zeker een aanrader om naar toe te gaan. En Jordanie trouwens ook!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s